Kom ook werken bij ActiveView, check onze vacatures!

activeplace


Welkom op ActivePlace! Dit is dé place-to-be voor achtergrondinformatie over onderwerpen waarmee je dagelijks in aanraking komt.

Leeft IT security al binnen jouw organisatie?

Met andere woorden, is het MT én zijn de gebruikers zich dagelijks bewust van de gevaren en willen zij graag interactief bijdragen aan een hoger beveiligingsniveau van de ICT omgeving?
"Hmmm", horen we toch nog vaak in het veld. "Was het maar zo ..."
Toch is een dergelijke bewustwording niet zo heel ver weg!Bel ons en we zorgen er voor dat IT beveiliging ook binnen jouw organisatie leeft en het niveau snel verbetert.
Om het maar op z'n verengelst te zeggen: security by coffee!

Thema van deze editie:IT beveiliging

Het waarom en hoe

Het huidige ICT landschap en de gevaren

Het jaar 2021 wordt al gekenmerkt als hét phishing en ransomware jaar van deze eeuw. Dagelijks worden we geconfronteerd met slachtoffers van cybercriminaliteit en serieuze hacks en SMS-malware die duizenden Nederlanders treffen. Juist daarom is het zo beangstigend dat een groot deel van het Nederlandse MKB IT security niet serieus neemt. 
Cybersecuritybedrijf Trend Micro vroeg meer dan 3500 IT-beveiligingsprofessionals wereldwijd, waaronder bijna 900 in Europa, naar hun verwachtingen voor de komende 12 maanden. 86 procent van de respondenten verwacht in die periode gehackt te worden. Bijna een kwart zegt in de afgelopen 12 maanden zeven of meer succesvolle aanvallen op hun netwerken te hebben meegemaakt.
Als de vijf belangrijkste cyberdreigingsrisico’s noemt het: man-in-the-middle-aanvallen, ransomware, phishing en social engineering, fileless aanvallen en botnets.
Men ziet ook dat de cybersecurity-leidinggevende onvoldoende autoriteit en middelen heeft en dat het management IT-beveiliging niet als een topprioriteit van het bedrijf ziet. Daaruit vloeien een aantal andere knelpunten voort, zoals achterlopende beveiligingstechnologie, onvoldoende (toestemming voor) inzicht in bedrijfskritieke processen en -data en weinig proactieve houding naar buiten toe. (bron: techzine.nl)
Het is dus van groot belang dat MKB'ers zich wél bewust worden van de gevaren en hiervoor de nodige maatregelen willen nemen.

Zijn maatregelen 100% waterdicht?

Nee. We hebben te maken met professionele criminelen die altijd op zoek zijn naar zwakheden in software. Helaas zijn die altijd wel te vinden en horen we regelmatig over cyberaanvallen in het nieuws. Maar we kunnen het de criminelen wel zo moeilijk mogelijk maken zodat je geen "eenvoudig doelwit" bent. Dat bereik je met een beveiliging die is geïnstalleerd op meerdere lagen in je ICT omgeving.

Meerlaagse beveiliging

Het hebben van een anti-virus pakket op de werkstations is uiteraard een eerste vereiste maar niet afdoende voor een doordachte beveiliging. Als je beveiligingsmaatregelen van verschillende fabrikanten activeert op meerdere lagen in je ICT omgeving, zorg je voor een optimale bescherming van je (persoons)gegevens. Dit omvat een pakket diensten dat zowel binnen als buiten je ICT omgeving door ons wordt geïmplementeerd en onderhouden. 

Vertrouwen is goed, controleren is beter

Uiteraard kan je vertrouwen op de correcte werking van beveiligingsmaatregelen. Maar regelmatige controles van de kwetsbaarheden in je ICT omgeving zijn en blijven altijd noodzakelijk. Want op die manier zorg je er voor dat je altijd in control blijft en eventuele zwakheden of hackpogingen in je beveiliging detecteert. Met onze 24/7 vulnerability scan scannen we op een steeds toenemend aantal kwetsbaarheden (inmiddels meer dan 80.000) in netwerken, systemen, webapplicaties, API's, clouddiensten en je infrastructuur in de cloud.

Gratis security scan

Ontvang een duidelijk en eenvoudig leesbaar rapport van je huidige beveiligingsniveaus. Ga samen met ons proactief te werk tegen cybercrime! Neem contact op voor een gratis scan!

Technisch voer

Lees hier technische achtergronden over onze producten en diensten.Voor de liefhebbers.

Uitgelicht: Secure DNS

Met Secure DNS heb je buiten je netwerk een filter op je DNS verkeer. Een extra laag in je beveiliging als bescherming tegen onder andere malafide websites (bijvoorbeeld fake banksites) en domeinen (bijvoorbeeld domeinen die nog maar net actief zijn om malware te verspreiden).
Deze extra beveiligingslaag kan je ook vinden in ons blog waar het eenvoudig is uitgelegd.Het is één van de basis veiligheidsmaatregelen die wij adviseren.
Heb je na het lezen van dit document vragen of wil je een demo?Bel of mail ons en we maken een afspraak!