Kom ook werken bij ActiveView, check onze vacatures!

Secure DNS

Naast de "standaard" maatregelen die je kunt nemen (denk bijvoorbeeld aan endpoint security lokaal en in de cloud, segmentatie, two-factor authenticatie, off-line backups en encryptie) bieden we nu een extra beveiligingslaag. Een krachtig instrument om malware in al zijn vormen zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Dus een beveiliging die al buiten je ICT omgeving orde op zaken stelt, die het hackers en malware daar al moeilijk maakt.
Wij noemen het beheerde security. Jij ervaart het als rust.

Wat is DNS?Wanneer een medewerker binnen je netwerk een website opzoekt in zijn of haar browser (URL), converteert een Domain Name Server (DNS) deze zoekopdracht in een IP-adres. Dit IP-adres correspondeert met de server waar de gevraagde website op draait. Iedere URL op het internet heeft een uniek IP-adres. Je kan een DNS vergelijken met een telefoonboek op je telefoon; je typt een naam in en deze naam correspondeert met een nummer. Zodra de internetbrowser het juiste IP-adres heeft ontvangen wordt de bijbehorende website getoond en vindt er informatieoverdracht plaats.
Gevaren van DNS verbindingenRuim 91% van alle kwaadaardige software komt binnen via onbeveiligde DNS-verbindingen. Ook vanuit je internetprovider worden deze verbindingen niet gecontroleerd en dit betekent dat je bedrijf iedere dag bloot wordt gesteld aan deze gevaren. Geen wonder dat een groot gedeelte van alle kwaadaardige software de DNS-server misbruikt om gegevens te stelen of om het internetverkeer om te leiden naar kwaadaardige websites die opgezet zijn door cybercriminelen. Denk maar aan nep-bank internetsites!
Tegenwoordig zitten de digitale gevaren vaak verborgen in onschuldige applicaties, documenten en websites, veelal onzichtbaar voor firewalls en andere beveiligingsoplossingen.
Hoe werkt het?Secure DNS is een snelle reputatiecheck van kwaadaardige websites dat je bedrijf beschermt tegen cyberaanvallen. De oplossing geeft je een extra beschermingslaag naast de huidige beveiligingsoplossing. Secure DNS stuurt alle DNS-aanvragen uit je netwerk door naar de Secure DNS Server en ondergaat een analyse op basis van de meest relevante informatie over internetdreigingen. Indien een gebruiker een aanvraag indient van een website dat door de Secure DNS server aangeduid is als ‘onveilig’ zal de medewerker niet in staat zijn om de website te bezoeken. Wanneer het domein niet als onveilig wordt aangegeven zal de verbinding tot stand worden gebracht en wordt de website weergegeven.
Meer informatie?Uitgebreide informatie over Secure DNS vind je in onze brochure die je hier kunt downloaden.Wil je er over praten met een van onze specialisten? Bel dan naar 078 - 6 999 111 en vraag naar afdeling verkoop.