Kom ook werken bij ActiveView, check onze vacatures!

Backup 2.0

Of je nu lokaal werkt met je ERP software, in de cloud met Microsoft 365 en al haar toepassingen of beide, de backup van al deze gegevens is een onmisbare schakel in de beveiliging. Wat moet je zonder backup als er een incident plaatsvindt waarbij je bestanden onbruikbaar raken? Denk aan per ongeluk wissen, stroomuitval, waterschade of een cyber aanval waarbij je bestanden versleuteld worden. Dan wil je terug kunnen vallen op een voldoende aantal beschikbare backups van je data.
Wij noemen het beheerde backup. Jij ervaart het als rust.

De 3-2-1 regelZorg voor minimaal drie kopieën van uw bedrijfsdataJe moet niet vertrouwen op een kopie van je data. Stel dat daar iets mis mee is dan heb je een groot probleem. Werk dus met minimaal drie kopieën van je data, zodat je altijd terug kan vallen!
Gebruik minimaal twee verschillende opslagmediaMaak je verschillende backups niet op één medium. Want als die defect raakt, heb je alsnog een probleem. Zorg er dus voor dat je minimaal twee media gebruikt, zoals een NAS en een externe harddisk of tape.
Bewaar minimaal een back-up van uw bedrijfsdata op een andere locatieJe wilt natuurlijk niet dat bij een calamiteit als brand of diefstal je backups onbruikbaar zijn. Bewaar daarom altijd minimaal één backup op een externe locatie. Denk hierbij aan een cloud backup.
Stelling: Microsoft regelt mijn backups in de Microsoft 365 omgevingFout.Je bent zelf verantwoordelijk voor alle data in je 365 omgeving. Microsoft heeft slechts een beperkte tool om je data beschikbaar te houden bij calamiteiten (retentie). Je moet zelf zorgen voor een goede en betrouwbare backup van je data die in de cloud bij Microsoft zijn opgeslagen. Wij noemen dat Backup 2.0. Een oplossing voor al je data, zowel lokaal als in de cloud.
Moeilijk?Het lijkt een gedoe om je backups goed in te regelen. Maar dat is het niet. Met onze managed backup diensten zorgen wij er voor dat je backup procedures volgens de 3-2-1 regel worden ingericht. Wij controleren ook dagelijks je backups, zodat jij je kan focussen op je eigen werk en doelstellingen.
Meer informatie?Wil je meer informatie over Backup 2.0, neem dan contact op met afdeling verkoop.