Kom ook werken bij ActiveView, check onze vacatures!

Illustration

Wees deze Valentijnsdag alert op cybercriminaliteit

Valentijnsdag is niet alleen de dag van de liefde, maar het is ook een dag om alert te zijn op cybercriminaliteit. Als bedrijf moet je ervoor zorgen dat jouw systemen, gegevens en netwerken veilig zijn, zodat je niet wordt getroffen door cyberaanvallen.

Wees alert!Valentijnsdag is interessant voor hackers omdat het een tijd van het jaar is waarin mensen hun gevoelens willen uiten en daarvoor geld willen uitgeven. Dit betekent dat cybercriminelen kunnen profiteren van deze situatie door mensen te targeten met phishing-aanvallen, malware-infecties, identiteitsdiefstal en andere vormen van cybercriminaliteit. Er is dus meer kans dat mensen op onveilige links klikken, informatie delen en geld overmaken, waardoor hackers makkelijker toegang krijgen tot hun informatie. Ook voor bedrijven is dit een groot risico.
Bij ActiveView helpen we graag jouw bedrijf te beschermen. Maar wat kan je als organisatie zelf alvast doen om deze risico’s te verminderen?
TipsHierbij wat tips waarmee je als bedrijf zelf kan beginnen.
1. Zorg ervoor dat jouw bedrijf een goed beveiligingsbeleid heeft en dat alle medewerkers op de hoogte zijn van de beveiligingsprocedures.2. Zorg ervoor dat jouw systemen en netwerken up-to-date zijn met de meest recente beveiligingsupdates en – patches.3. Een wachtwoord is het meest populaire beveiligingsmiddel, maar ook de meest kwetsbare. Multi-Factor Authenticatie (MFA) is onmisbaar voor bijna iedere organisatie en is een belangrijke vorm van cyberbeveiliging.4. Zeker tijdens Valentijnsdag worden er miljoenen spam-e-mails verstuurd. Aanvallers proberen te vragen om persoonlijke informatie voor identiteitsdiefstal en fraude. Ook kunnen bijvoorbeeld online wenskaarten malware downloaden op jouw apparaat wanneer ze worden geopend.
Wees je bewust van het gevaar van klikken op onbekende links en het delen van persoonlijke informatie via e-mail en internet. Lees hier meer over Security Awareness.
Bij ActiveView kunnen we je helpen met al jouw cybersecurity vragen. Wij helpen jou graag met het beschermen van jouw gegevens. Jouw gegevens zijn eenvoudiger te beschermen dan je hart... Pas op jezelf en fijne Valentijnsdag!