Kom ook werken bij ActiveView, check onze vacatures!

Two factor authentication - meervoudige identificatie

Inloggen met alleen je gebruikersnaam en wachtwoord is niet meer veilig. Lees maar hoe vaak er wachtwoorden op straat liggen of te koop worden aangeboden. Je kan dit veel veiliger maken door gebruik te maken van een extra stap die bewijst dat jij het bent.
Wij noemen het 2FA. Jij ervaart het als veiligheid.

Wat is het precies?Meervoudige identificatie bestaat uit drie authenticatiefactoren die je kan gebruiken om je account te beveiligen:● Iets dat je kent/weet (een wachtwoord)● Iets dat je hebt (een mobiele telefoon of speciale USB-key)● Iets dat je bent (een vingerafdruk of andere biometrische eigenschap)
Two-factor authentication combineert dus verschillende factoren om te kunnen bepalen of jij inderdaad de gebruiker bent die probeert in te loggen. Neem als voorbeeld de identificator van je bank, dat is ook een 2FA methode!
AlarmAls je je account hebt beveiligd met 2FA en je krijgt opeens een pushbericht dat je een login moet goedkeuren, wees dan dus alert! Als jij dit niet bent, heeft iemand anders jouw wachtwoord en probeert dus in te breken op jouw account. Weigeren dus!
WachtwoordmanagerAlle bekende wachtwoordmanagers ondersteunen 2FA. Maak daar dus gebruik van! Gebruik je nog geen wachtwoordmanager? Ga dat dan snel doen, want daarmee genereer je voor iedere site en ieder account een uniek wachtwoord. Gecombineerd met 2FA ben je helemaal goed bezig!
Meer info?Wil je meer weten over 2FA of andere identificatie technieken, bel of mail ons even!