SLUIT Over ActiveView ActiveSocial Bouwen Beschermen Beheren Cases Blogs Events Contact ActivePlace

Home

-

United by Music – Een benefietavond in Sliedrecht

United by Music – Een benefietavond in Sliedrecht

"Music is what unites us and makes us all the same"

Een verhaal over een bijzondere avond met een nog meer bijzondere verbinding tussen mensen.

 

Het meisje met de tamboerijn.

Intens gelukkig klapt zij vrolijk met haar handen tegen de tamboerijn terwijl ze wiegend met haar heupen zelfverzekerd de zaal inkijkt. Allemaal mensen met talenten – geen beperking, maar juist met aanvullende karakterelementen – staan de hele avond op het podium te zingen, te dansen, muziek te maken, een show weg te geven. Mensen uit de zaal staan op en gaan voor het podium helemaal uit hun dak op de mooiste blues nummers. Jong, oud, zakelijk, casual, donker, blank, Nederlands, internationaal, gewoon: mensen, iedereen danst met elkaar en geniet intens samen!

 

Ken jij dit initiatief al?

Als ik binnenkom op deze benefietavond in een mooi omgetoverde locatie in Sliedrecht, word ik ontvangen door een student die mij een aantal vragen stelt. Rechts van mij speelt een jongen op een zwarte vleugel en hij speelt het ene na het andere mooie nummer. Zonder begeleiding, gewoon zo. En hij trekt mijn aandacht. De student voert een onderzoek uit en de kern van de vraagstelling luidt; hoe kunnen wij meer bekendheid (en daarmee financiële middelen) creëren? Want United by Music is voor deze verstandelijk beperkte mensen hun leven; de kwaliteit van hun leven wordt door dit initiatief aanzienlijk verbeterd. Ik help hem met zijn vragen en word vervolgens door mijn fijne collega’s opgevangen onder het genot van een roze gekleurd welkomstdrankje. De rest van de genodigden van ActiveView sluit ook aan en niet veel later kunnen wij de zaal betreden en aan tafel gaan zitten.

 

Trots op ActiveView

Ik ben er trots op dat ik hier gisteravond onderdeel van uit mocht maken en dat mijn werkgever hierin investeert. Met een leuk clubje mensen – voor mij nieuwe mensen – zaten wij aan tafel en hebben wij vier heerlijke gangen gegeten. Ik maak kennis met een aantal zakenrelaties van ActiveView en wat er dan gebeurt is bijzonder. We spreken over muziek, over onze passies, onze dromen, over culturen, over normen en waarden in het leven, over authenticiteit (en deze onderwerpen worden niet door mij geïnitieerd 😉 , maar ontstaan ter plekke spontaan aan deze tafel). Het verbindt ons, het had ons al verbonden nog voordat we allemaal aanschoven aan die tafel, dat was onbewust al gebeurd. Het universum stuurt dit toch wel op een hele mooie manier aan. Deze tien mensen samen aan tafel hebben een gemene deler – los van de liefde voor muziek – waar datgene wat ons verbindt is: kwetsbaarheid. Geen maskers, geen gedoe, geen poeha, geen onbelangrijkheden die worden besproken, maar echtheid, met een geweldige interesse in de dingen van het leven die er écht toe doen. Een klein verschil in de wereld willen maken is datgene wat ons drijft. Ieder op ons eigen manier.

 

United by Music – united by vulnerability

Een internationaal muziekgezelschap dat mensen verbindt. Mensen met een hoog iq en een laag iq en alles dat er tussenin zit. Mensen met humor, met warmte, met een ongekende hoge mate van vrolijkheid. Daar kunnen wij, mensen zonder zogenaamde ‘beperking’, nog iets van leren. Geen oordelen over elkaar, geen schaamte, geen gene, echte verbondenheid. Dat wat ik gisteren zag, daar op het podium en in de zaal, heeft mij echt geraakt.

 

Droom.

Droom groot. Vanochtend vroeg mijn oudste zoon aan mij; ‘Mama, kan ik wedstrijdhockeyspeler worden die naar de Olympische Spelen gaat?’ ‘Jazeker’, is dan mijn antwoord. ‘Je kunt alles bereiken in je leven wat je wilt, mijn lieve zoon.’ ‘Echt?’ , vraagt hij quasi verbaasd. ‘Echt’, zeg ik. ‘Als je maar hard genoeg er voor werkt én erin gelooft.’ De mensen gisteren op het podium leven hun droom, ze geloven erin en zingen en spelen de sterren van de hemel. En terwijl ik dit blog schrijf, zit ik bij Droom. Mijn favo plekje op de vrijdagochtend. Dan werk ik vaak nog een halve dag en zit ik op een heerlijke plek te schrijven en word ik bediend en in de watten gelegd door de meest leuke mensen hier; mensen met een talent (geen beperking!) en liefde voor de horeca. De gemiddelde horeca medewerker in een restaurantje, die haar of zijn baan ziet als pure ‘inkomstenbron’ kan hier nog een voorbeeld aan nemen. Met een grapje en een mooie glimlach wordt mijn koffie hier altijd geserveerd. En zo nu en dan komt de chefkok vanuit de keuken en ben ik zijn slachtoffer om even een nieuwe creatie uit te proberen.

Of je droom nu is: op het podium staan, mensen bedienen terwijl je eigenlijk werd ‘afgeschreven’ in de maatschappij, heerlijk eten bereiden in de keuken, wedstrijdhockeyspeler worden of schrijfster worden, ga ze waarmaken. Of je nu een hoog iq of een laag iq hebt, een toptalent of middelmatig talent, laat je dromen niet verwateren!

 

Jouw hulp:

Wil je helpen? Deel dit bericht via je social media kanalen, zodat United by Music extra naamsbekendheid en sponsoren krijgt. Je mag uiteraard ook gelijk een donatie overmaken.

 

Deel deze blog

Omzetdaling door cybercrime?

Wist je dat cybercrime een flinke daling in je omzet kan veroorzaken? En hoe zorg je ervoor dat jouw onderneming dit niet overkomt? ActiveView kan je hierbij helpen.