SLUIT Over ActiveView ActiveSocial Bouwen Beschermen Beheren Cases Blogs Events Contact ActivePlace

Home

-

ICTWaarborg Award

Kroon op ons werk - ActiveView wint de Award Sociaal Ondernemerschap

Op 29 juni mochten wij een trotse plek op het podium innemen naast twee andere genomineerde ICT bedrijven voor de Award Sociaal Ondernemerschap. Een paar maanden daarvoor had ICTWaarborg ons gevraagd ook mee te willen dingen naar een of meerdere van haar jaarlijke Awards. Onze keuze viel al heel snel op de voor ons mooiste Award, sociaal ondernemen. Al jaren zetten we ons in en maken we ons sterk voor een paar mooie goede doelen, ALS en – sinds kort – United by Music, een organisatie die muzikaal getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans geeft op te treden voor een groot publiek. 

‘Verenigd in muziek’ de pitch presenteren

Drie bedrijven per categorie waren genomineerd, en op de avond zelf zouden we na een pitch van een minuut per genomineerde  ‘overgeleverd’ worden aan een stemming door het publiek. Wat zouden wij nu kunnen doen om indruk te maken? Om de pitch van een minuut te winnen? Een idee was geboren.

Nog niet zolang daarvoor hadden we Arthur van United by Music zien optreden tijdens een benefietavond van United by Music. Niet alleen zong hij die avond, hij nam ook de prestentatie van die avond voor zijn rekening. We waren verkocht, die avond hebben we genoten en met eigen ogen gezien en gevoeld dat deze mensen helemaal geen beperking hebben, maar juist waanzinnige talenten. Zou het geen leuk idee zijn om Arthur te vragen om ons te helpen bij het presenteren van de pitch door a capella een van zijn nummers te zingen?  

Daar hoefde Arthur niet lang over na te denken, we kregen meteen een dikke ‘JA’ als antwoord. En zo brak de avond aan op die speciale donderdag. Wij betraden het podium en de magie deed zijn werk.

Arthur zong en Carola nam het gesproken gedeelte van de pitch voor haar rekening. Op de achtergrond draaiden sheets met wat feiten en cijfers over ActiveViews sponsoring.  Bekijk hier zelf maar even de video:

De zaal mocht stemmen en met een dikke 55% wonnen wij de pitch! Wat was Arthur blij! Na een welverdiend drankje op de overwinning zei Arthur dat hij het geweldig vond dat hij mee heeft kunnen helpen om de Award te winnen.  De organisatie vond z’n nummer naar meer smaken en vroeg of hij na het officiële gedeelte nog een nummer wilde zingen. En ook dat schudde Arthur zo even uit zijn mouw. Chapeau!

Mooiste award

De Award heeft inmiddels een ereplekje bij ons gekregen, we zijn blij en dankbaar dat we sociaal mogen ondernemen. Dat we ‘onze’ doelen mogen ondersteunen met financiële middelen maar ook met inzet en speciale gelegenheden die we soms organiseren. We gaan gewoon door!

Met dank aan ...

We willen graag de volgende personen speciaal bedanken voor hun hulp en inzet bij de uitreiking van de Awards:

Arthur Shorty van United by Music voor zijn enthousiasme en de muzikale begeleiding. Zonder jou had het heel anders geweest!
Ook Margareth Kamermans van United by Music willen we hartelijk danken voor de begeleiding van Arthur.
En last but not least willen we Carola bedanken voor haar idee, de pitch en haar inzet. 

Zonder jullie allemaal was dit niet mogelijk geweest!

Deel deze blog

Tour du ALS: ziekte en kameraadschap hand in hand

Sfeerimpressie van de Tour du ALS, het beklimmen van de Mont Ventoux (hoogte: 1912 meter) op 8 juni 2017, deel 2. Lees mee hoe wij dit hebben ervaren met ons team JanKramer.