SLUIT Over ActiveView ActiveSocial Bouwen Beschermen Beheren Cases Blogs Events Contact ActivePlace

Home

-

Gigabytes aan steun voor vluchtelingenwerk

Gigabytes aan steun voor vluchtelingenwerk

Bron: Website Stichting Anders: http://stichtinganders.nl/gigabites-aan-steun-vluchtelingenwerk/

 

Gigabites aan steun voor vluchtelingenwerk

We genieten ervan wanneer we zien dat er unieke verbindingen in de samenleving ontstaan tussen nood en hulp. Zo ontstond er laatst een bijzondere verbinding tussen het werk van vluchtelingenwerk én de IT experts van ActiveView uit Alblasserdam.

Bytes en huiswerk

ActiveView werkt met data, bytes en veel techniek. Je zou denken dat dit niet veel te maken heeft met nieuwkomers die via het lokale vluchtelingenwerk worden begeleid. Maar niets is minder waar. Het vluchtelingenwerk komt maar al te vaak kwetsbare nieuwkomers tegen die onwijs gebaat zouden zijn bij een computer. Bijvoorbeeld om al hun papierwerk en contact met instanties ook zo goed mogelijk te laten verlopen, voor taalstudie, maar ook voor de kinderen van de gezinnen die naar school gaan en net als de rest van de klas huiswerk op de computer moeten doen.

Bruggen bouwen

We mochten deze bijzondere partijen bij elkaar brengen en het aanbod van drie computers en twee laptops verbinden aan het vluchtelingenwerk. Geweldig om bruggen te slaan in de samenleving om met elkaar de rijkdom van geven en ontvangen te ervaren. Want geven maakt rijk!