SLUIT Over ActiveView ActiveSocial Bouwen Beschermen Beheren Cases Blogs Events Contact ActivePlace

Home

-

Amsterdam City Swim 2017

Amsterdam City Swim 2017

Sfeerimpressie van de Amsterdam City Swim 2017 op zondag 3 september, twee kilometer zwemmen in de Amsterdamse grachten. Lees mee hoe wij dit hebben ervaren met ons Team JanKramer (http://www.alsjan.com/).

“Without your love, without you I drown
Somebody save me I’m going down"


Met z’n allen in een wetsuit

Zondagochtend gaan we met het hele team al vroeg op pad richting Amsterdam voor een lange dag City Swim. Een groot gedeelte van team ALSJan, vandaag zeer herkenbaar aan de blauwe ALSJan-caps, bestaat uit kinderen en om 10 uur start de Kids Swim; 750 meter zwemmen door de grachten van Amsterdam. Wat een geluk hebben we met het weer, het is een prachtige zonnige dag. Nadat Johnny de Mol de aftrap heeft gedaan springen de kids wave voor wave in het water. Het lied dat inmiddels beschouwd wordt als het ALS-lijflied,  “This is what it feels like’ schalt vanaf de kades over het water, wat is dat iedere keer toch weer fantastisch om te horen en wat zit de stemming er dan gelijk in! Jan rijdt in z’n rolstoel langs de route mee, je ziet hem genieten van zijn twee kids Franka en Casper, die samen met z’n vrouw Karin onder de brug doorzwemmen waarop Jan staat.  Het is een mooi gezicht om dit als toeschouwer te zien en ze aan te moedigen.

Na de finish gaan we ons voorbereiden op de City Swim voor de volwassenen, wij mogen als team in wave 15 te water. Snel verkleden we ons in ons wetsuit en wachten we tot Jan klaar is met de vele interviews. Hierna wacht ons de taak om Jan in z’n waterdichte pak te hijsen. Dit duurt ongeveer een uur want geloof me, het valt niet mee om een lichaam dat niet meer mee kan werken aan te kleden in zo’n strak pak. Ook het drijf- en trekframe wordt aan het pak bevestigd. Daar zitten we dan, met z’n allen in een wetsuit, klaar voor onder water.

“Nothing to hold but the memories and frames
Oh they remind me of the battle I face”


Te water

We mogen alvast met Jan door de toegangspoort en nemen het protocol door hoe we hem in het water krijgen. Ik vind de houding van Jan met dat pak aan in de rolstoel verre van ideaal en maak me een beetje zorgen of hij voldoende kan ademhalen. De arts die ook mee zwemt, geeft aan dat we Jan zo snel mogelijk in het water moeten krijgen zodat zijn ademhaling voor hem makkelijker wordt. Hij mag absoluut geen water uit de grachten in het gezicht krijgen in verband met zijn kwetsbaarheid. Terwijl wave 14 klaar staat om in het water te springen rijden we Jan naar de ponton en treffen de juiste voorzorgsmaatregelen. Dan tillen we Jan met een paar sterke mannen voorzichtig in de zithouding op het ponton. Karin en ik laten ons voorzichtig in het water zakken. Ik weet dat dit een van de spannendste momenten is. Zachtjes wordt Jan van het ponton afgetild en door ons opgevangen, dat gaat soepel zelfs! Jan drijft en de trekkabels worden aan ons vastgeklikt. Beurtelings zullen we Jan 750 meter trekken.

Het team heeft een voorhoede, zijkant en de bumpers. Zo wordt Jan met de twee trekkers afgeschermd van alle andere zwemmers omdat de trekkabels een gevaar kunnen zijn voor de zwemmers buiten ons team. Direct achter Jan vaart op een surfboard een man van de KNRM die Jan in de gaten zal houden tijdens de Swim.

We gaan zwemmen, luid applaus en ja hoor, daar is ons teamnummer weer. “This is what it feels like” dreunt uit de speakers. Top! De glimlach op zijn gezicht is goud waard. We houden zoveel mogelijk rechts aan zodat alle snellere zwemmers links kunnen passeren. Na enige tijd gezwommen te hebben komen we langs het startpunt van de kinderen en van uit het water zie je onze supporters dansen op nog maar eens een keer ons lijflied van Armin. Kippenvel, niet van de kou, maar omdat het zo indrukwekkend is!

We worden als trekkers gewisseld door het 2e trekteam en zwemmen rustig de grachten door. Al die mensen op de bruggen over de grachten die de zwemmers aanmoedigen, het geklap en geroep. Hoe verder we richting finish komen des te drukker wordt het op de bruggen en aan de grachten. We naderen het radiostation van Veronica op de route, en weer dat mooie nummer, wat geeft dat toch een energie!

Kippenvel van emotie

Nog een laatste wissel van het trekteam en we maken ons op voor het laatste stuk, we komen aan in het rechte stuk naar de finish, wat een mensen. Emoties denderen door je aderen, kippenvel onder je wetsuit, momenten om nooit meer te vergeten, dat voel je bij het hele team. We worden opgemerkt door de speaker van het evenement en die praat ons de finish over. We tillen Jan uit het water en ja hoor, daar komt-ie weer “This is what it feels like”. Het ene kippevelmoment volgt het andere op. Wat is het fijn om met z’n allen nu alvast herinneringen te maken aan die bijzondere man. Wat ben ik blij dat ik deel mag uitmaken van dit bijzondere team.

Met de bus gaan we weer naar het marine complex voor een lekkere douche, eten en natuurlijk de afterparty. Hier wordt de opbrengst van de City Swim tot dat moment toe bekend gemaakt. Ruim 1,7 miljoen euro voor de ziekte ALS, om trots op te zijn.

Samen met het team “ALShetjeraakt” hebben we een geweldige afterparty beleefd, met Jan als middelpunt. We beseffen het maar al te goed, saamhorigheid, vriendschap en herinneringen ...

“This is what it feels like!”


Wim Linge

Bron: Quotes van songtekst ‘This is what it feels like’ van Armin van Buuren.

https://www.youtube.com/watch?v=BR_DFMUzX4E

Deel deze blog

Narrowcasting/digital signage, wat is dat?

Narrowcasting is een vorm van communicatie waarbij jouw publiek (lees: doelgroep) op een bepaalde locatie wordt bereikt door middel van een beperkt netwerk van televisieschermen. Onze narrowcasting oplossing heet ActiveCast en blinkt uit in gebruikersvriendelijkheid en heel veel mogelijkheden tegen een scherp tarief!