SLUIT Over ActiveView ActiveSocial Bouwen Beschermen Beheren Cases Blogs Events Contact ActivePlace

Home

-

ActiveSocial

Sociaal ondernemen: winst voor iedereen!

Maatschappelijke meerwaarde

Heel veel mensen in onze maatschappij hebben een extra zetje in de rug nodig. Ondanks dat de sociale voorzieningen in ons land een van de beste ter wereld zijn, valt er een groot aantal mensen buiten de boot. Of ze nu ziek zijn, hulpbehoevend of sociaal geïsoleerd, iedere steun is voor deze mensen een kans op een betere toekomst. Op diverse manieren proberen wij als ICT bedrijf ons steentje bij te dragen, in kleine dingen zoals oude PC's schenken aan Stichting Anders en grotere dingen zoals fundraising voor ALS. We hebben daar heel veel plezier in en hopen dat ook de komende jaren nog te blijven doen.

Onze rol

We staan het liefst op de achtergrond als we acties of evenementen organiseren voor goede doelen. Want het gaat tenslotte niet om ons, niet om ons bedrijf en haar medewerkers, maar om de mensen die er baat bij hebben. Daar doen we het voor. Wat is er mooier dan te kunnen zien dat mensen met een handicap stralen op een podium van United by Music als ze de kans krijgen hun talenten te laten zien en horen, wat is er mooier dan een Tour du ALS te fietsen met Jan Kramer die wel in is voor wat ongehoorzaamheid. We zien dan ook altijd en overal kansen om deze mensen te helpen. Een rol die we met trots maar ook met dankbaarheid vervullen. Dankbaar ook voor de Award Sociaal Ondernemen 2017 van ICTWaarborg, een mooie bevestiging van onze inspanningen!

Goede doelen waar wij ons voor in zetten:

United by Music

United by Music geeft getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans om op te treden voor een groot publiek. Het doel van de stichting is om de inclusie van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Stichting ALS Nederland

Amyotrofische Laterale Sclerose, is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij de signalen van uit de hersenen niet meer aankomen bij de spieren, met als gevolg dat één voor één de spieren uitvallen. Hierdoor kan je steeds minder zelf zoals bewegen, praten, eten en drinken. Meestal overlijdt iemand met ALS omdat de ademhalingsspieren er ook mee ophouden. In Nederland lijden ongeveer 1500 mensen aan ALS. Jaarlijks komen daar 500 patiënten bij maar overlijden er ook weer 500 mensen aan de gevolgen van deze ziekte. Over de oorzaak van ALS is nog maar weinig bekend en er bestaat nog geen geneesmiddel. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste klachten– is er dus nog niet. Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek, om een oorzaak en een behandeling te kunnen vinden. De stichting financiert het grootste gedeelte van dit onderzoek uit donaties en giften.

Stichting Anders

Stichting ANDERS is een snel groeiend ondernemersnetwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers. ANDERS daagt ondernemers uit om een stukje van hun unieke diensten/producten/talenten beschikbaar te stellen aan mensen in de samenleving die dát keihard nodig hebben. Met elkaar ontdekken we opnieuw hoe mooi het is om te geven en ontvangen. Want geven maakt rijk!

Lees nu ook een van onze gerelateerde blogs: